• Посилання скопійовано

Зробили помилку в обов'язкових реквізитах податкових накладних, очікуйте на повідомлення за формою "ПН"

Мінфін вніс зміни в порядок надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків

Зробили помилку в обов'язкових реквізитах податкових накладних, очікуйте на повідомлення за формою "ПН"

Наказом від 23.05.2016 р. №498 Мінфін вніс зміни до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків, затвердженого Наказом Мінфіну від 28 12.2015 р. №1204.

Відповідно до змін у додатках до Порядку №1204 з'явиться нове повідомлення-рішення (додаток 14) – форма "ПН". Таке повідомлення-рішення буде надсилатися платникам ПДВ у разі виявлення помилок при зазначенні обов'язкових реквізитів податкових накладних, передбачених пунктом 201.1 ПКУ.

Також відповідно до змін у новій редакції у п. 2 розд. ІІ Порядку №1204 викладено визначення повідомлень-рішень за формами "Р", "С" та "ПС".

А саме:

- "Р" - у разі виявлення за результатами перевірок завищення або заниження податкових зобов'язань платника податків та застосування штрафних (фінансових) санкцій, передбачених Кодексом, за наслідками таких перевірок (крім грошових зобов'язань та/або штрафних (фінансових) санкцій, визначених іншими формами податкових повідомлень-рішень) (додаток 2)";

- "С" - у разі застосування штрафної (фінансової) санкції (штрафу) та/або пені за порушення норм іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, в тому числі за порушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності (додаток 10);

"ПС" - у разі застосування штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) за порушення податкового законодавства (крім штрафних (фінансових) санкцій (штрафів), визначених іншими формами податкових повідомлень-рішень) (додаток 11).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»