• Посилання скопійовано

Рада дозволила приватизувати житло в гуртожитках після 5 років проживання

Рада ухвалила в другому читанны законопроект, який дозволить реалізувати житлові права громадян, які не мають власного житла і на законних підставах фактично проживають у гуртожитках і зареєстровані в них понад 5 років

Рада дозволила приватизувати житло в гуртожитках після 5 років проживання

Рада дозволила громадянам, які через відсутність власного житла тривалий час (більше 5 років) проживають на законних підставах у гуртожитках, після передачі їх у власність об'єднаних територіальних громад, безкоштовно приватизувати приміщення, в яких вони проживають.

За ухвалення в другому читанні законопроекту №1076 проголосували 252 депутати.

Згідно із пояснювальною запискою, прийняття цього документа дозволить реалізувати житлові права громадян, які не мають власного житла і на законних підставах фактично проживають у гуртожитках і зареєстровані в них більше 5 років.

Таким громадянам законопроект пропонує дозволити безкоштовну приватизацію житлових і нежитлових приміщень в гуртожитках, де вони проживають.

Документ визначає, що тривалим часом для проживання вважається проживання в гуртожитку постійно сукупно протягом 5 і більше років.

Джерело: Українська правда

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»