• Посилання скопійовано

Які документи підтверджують податковий статус та види діяльності підприємця

Документом, який містить інформацію про держреєстрацію підприємця та види його господарської діяльності є витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізосіб-підприємців та громадських формувань

Які документи підтверджують податковий статус та види діяльності підприємця

Це нагадує ДФС у м. Києві у листі від 09.02.2016 р. №2528/10/26-15-12-02-15.

При цьому зауважує, що для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування, будь-яких інших спеціальних документів, які б підтверджували систему оподаткування, діючим податковим законодавством не передбачено.

А от для підприємців-єдинників документом, що підтверджує факт перебування  на спрощеній системі оподаткування, є ще витяг з реєстру платників єдиного податку.

Отже, з метою виконання положень п. 177.8 ПКУ,  незалежно від обраної системи оподаткування, єдиним документом, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи як суб'єкта підприємницької діяльності є витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Водночас, якщо для госпсуб’єкта, який здійснює виплату доходів фізичній особі - підприємцю, важливе підтвердження перебування такої особи на спрощеній системі оподаткування, обліку і звітності з причин, не пов’язаних з виконанням положень п. 177.8 ПКУ, таким документом є витяг з реєстру платників єдиного податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»