• Посилання скопійовано

Розроблено законопроект про дистанційну роботу мам з маленькими дітьми

Мінсоцполітики презентувало законопроект, який стимулюватиме роботодавців надавати мамам з маленькими дітьми дистанційну роботу

Розроблено законопроект про дистанційну роботу мам з маленькими дітьми

Розроблений Мінсоцполітики законопроект запровадить не лише можливість дистанційної праці, але й створюватиме стимули для роботодавців у вигляді зменшення ЄСВ щомісяця на розмір мінімального єдиного внеску, якщо вони працевлаштовуватимуть мам, які перебувають у відпустці з догляду за дитино, – до досягнення дитиною 3-річного віку. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, презентуючи під час круглого столу на тему «Ініціативи у сфері гендерної політики: дистанційна робота як ефективний механізм підвищення рівня зайнятості» законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо дистанційної праці».

«Ми не стали відкладати «у довгу шухляду» втілення в життя ініціатив щодо зайнятості молодих матерів. І вже сьогодні маємо проект закону, який дасть можливість жінкам працювати дистанційно, перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років. Йдеться про проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо дистанційної праці”. Цей законопроект не лише запроваджує можливість дистанційної праці, але і створює стимули для роботодавців брати на таку роботу молодих мам, які доглядають за маленькими дітьми. Передбачено, що роботодавцям зменшуватиметься ЄСВ у розмірі мінімального єдиного внеску до досягнення дитиною 3-х років», – сказала вона.

 Також, за словами Наталії Королевської, розроблений Мінсоцполітики законопроект чітко визначає поняття «дистанційна праця» в українському законодавстві, чого раніше бракувало.

 Міністр відзначила, що сьогодні в Україні 450 тис. жінок, які виховують дітей і працюють неповний робочий день. «І молоді мами, як свідчать дані соцопитувань, стверджують, що їм вкрай не вистачає можливості вибору зручного робочого графіка. Тому само собою напрошується рішення – поєднати дистанційну роботу та догляд за дитиною», – сказала вона.

«Запровадження цього закону матиме надзвичайно позитивний ефект для зайнятості серед молодих жінок. Це дозволить їм не втрачати кваліфікацію, професійні навички та ділові контакти під час догляду за дитиною. Крім того, така практика полегшить повноцінне повернення жінок на ринок праці після виходу з відпустки по догляду за дитиною», – наголосила Міністр.

Окремо Наталія Королевська повідомила, що законопроект щодо дистанційної праці є однією зі складових стимулюючого пакету у сфері зайнятості, розробку якого Мінсоцполітики планує завершити до кінця жовтня цього року.

Нагадаємо, 10 вересня під час круглого столу щодо питань гендерної рівності Міністр соціальної політики Наталія Королевська виступила з низкою пропозицій, направлених на допомогу матерям з маленькими дітьми. Зокрема, було запропоновано законодавчо закріпити можливість дистанційної роботи для таких жінок, надавати їм ваучери на перенавчання, а також можливість за власним бажанням використовувати один рік з відпустки по догляду за дитиною у будь-який час до досягнення дитиною восьмирічного віку.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»