• Посилання скопійовано

Як працюватиме Казначейство в період завершення бюджетного 2015 - на початку 2016 року

Держказначейство повідомило, як працюватиме в період новорічних та різдвяних свят. Якщо коротко: 31 грудня не працюють з клієнтами, перший робочий день-4 січня, робочий день 8 січня переноситься на 16 січня

Як працюватиме Казначейство в період завершення бюджетного 2015 - на початку 2016 року

Держказначейство у роз'ясненні від 22.12.2015 р. повідомило, що 31 грудня 2015 року Державна казначейська служба України не працює з клієнтами по забезпеченню видаткової частини бюджетів. Водночас, органами Казначейства здійснюється погашення та обслуговування державного боргу у національній валюті, а також зараховуються надходження до бюджетів всіх рівнів.

Додатково зазначено, що система електронних платежів Національного банку України (далі - СЕП НБУ) в період завершення бюджетного 2015 року та на початку 2016 року буде працювати в такому режимі:

- 29 та 30 грудня 2015 року - в режимі продовженого банківського дня (на 2 години) - до 20-00 години;

- 31 грудня 2015 року - до 13-00 години;

- у разі зміни регламенту роботи СЕП НБУ (можливого продовження) всі учасники СЕПдодатково оперативно будуть повідомлені.

У 2016 році першим робочим днем органів Державної казначейської служби України є 4 січня. Органи Державної казначейської служби України 04.01.2016 працюють без клієнтів.

Починаючи із 5 січня 2016 року органи Державної казначейської служби України працюють у звичайному режимі.

Робочий день банківської системи, в тому числі в СЕП НБУ, з 8 січня 2016 року переноситься на суботу 16 січня 2016 року.

Окрім того, у роз'ясненні Казначейство звернулося до розпорядників та одержувачів бюджетних коштів з проханням не зволікати з укладанням договорів на придбання товарів, робіт та послуг та забезпечити у цей період рівномірне та своєчасне подання до органів Казначейства документів на їх оплату, не залишаючи значний обсяг неоплачених документів на останні дні року.

Крім того, розпорядники та одержувачі бюджетних коштів зобов’язані  залишки коштів загального та спеціального фондів державного та місцевих бюджетів перерахувати до відповідного бюджету.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»