• Посилання скопійовано

Уряд затвердив порядок ведення реєстру неприбуткових установ

Затверджено Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру

Уряд затвердив порядок ведення реєстру неприбуткових установ

Порядок затверджено постановою КМУ від 13.07.2016 р. №440.

Його затвердження зумовлене набранням чинності Законом від 17.07.2015 р. №652-VIII, яким переглянуто перелік неприбуткових підприємств, установ та організацій, які не є платниками податку на прибуток підприємств. Докладніше >>

Таким чином, Порядком визначено:

- алгоритм дій для неприбуткових організацій та контролюючих органів при включенні/виключенні неприбуткової організації до/із такого Реєстру;  

- особливості перебування у Реєстрі, включення та виключення неприбуткових організацій з Реєстру в перехідний період до 1 січня 2017 року.  

Зверніть увагу! У Постанові зазначено, що неприбуткові організації, які до 01.01.2017 р. не приведуть свої установчі документи у відповідність до п. 133.4 ПКУ, та не надададуть копії таких документів контролюючому органу, з 1 січня 2017 року будуть виключені з Реєстру неприбуткових установ та організацій з урахуванням положень пунктів 16 і 17 Порядку.

Прийнятий порядок, на думку Уряду, сприятиме врегулюванню спірних питань між контролюючими органами та платниками податків при застосуванні положень ПКУ у частині звільнення від оподаткування неприбуткових організацій.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»