• Посилання скопійовано

Строки користування підзвітними коштами на виробничі потреби

ДФС роз'яснила, на який строк видаються готівкові кошти під звіт

Строки користування підзвітними коштами на виробничі потреби

Тернопільські податківці нагадали про граничні строки видачі готівкових коштів під звіт, які встановлені п. 2.12 Положення № 637.

А саме: 

  • на закупівлю сільськогосподарської продукції та заготівлю вторинної сировини, крім металобрухту, дозволяється на строк не більше 10 робочих днів від дня видачі готівкових коштів під звіт;
  • на інші виробничі (господарські) потреби на строк не більше 2 робочих днів, уключаючи день отримання готівкових коштів під звіт.
  • якщо підзвітній особі одночасно видана готівка як на відрядження, так і для вирішення в цьому відрядженні виробничих (господарських) питань, то строк, на який видана готівка під звіт на ці завдання, може бути продовжено до завершення терміну відрядження.

Видача відповідній особі готівкових коштів під звіт проводиться за умови звітування нею у встановленому порядку за раніше отримані під звіт суми.

Від редакції: Нагадуємо, що звітування за одержані під звіт готівкові кошти здійснюється шляхом складання працівником авансового звіту, форма якого наразі встановлена наказом Мінфіну від 28.09.2015 р. № 841 (у редакції наказу Мінфіну від 10.03.2016 р. №350).

Не слід забувати, що за перевищення встановлених строків використання виданої під звіт готівки, а також за видачу готівкових коштів під звіт без повного звітування щодо раніше виданих коштів до підприємства може бути застосовано штраф у розмірі 25% виданих під звіт сум відповідно до абз.  5 п. 1 Указу Президента України "Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки" від 12.06.1995 р. №436/95.

На підставі: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»