• Посилання скопійовано

ДФС про порядок митного оформлення товарів з використанням електронної декларації

У разі митного оформлення товарів з використанням електронної митної декларації для формування податкового кредиту не обов'язково оформляти її на паперових носіях

ДФС про порядок митного оформлення товарів з використанням електронної декларації

ДФСУ у листі від 05.05.2016 р. №10102/6/99-99-15-03-02-15 нагадує, що електронна митна декларація (далі - МД) вважається оформленою за наявності:

 - внесеної до неї посадовою особою митного органу, яка завершила митне оформлення, за допомогою автоматизованої системи митного оформлення відмітки про завершення митного оформлення;

 - засвідчення її ЕЦП посадової особи митного органу, яка завершила митне оформлення.

Оформлена таким чином електронна МД перетворюється у візуальну форму у форматі, що унеможливлює у подальшому внесення змін до неї, засвідчується ЕЦП посадової особи митного органу, яка завершила митне оформлення, та надсилається декларанту або уповноваженій ним особі.

За письмовим зверненням осіб, а також у випадках, передбачених законодавством, митний орган (підрозділ митного органу) засвідчує копії оформлених електронних МД на папері.

Засвідчення здійснюється шляхом проставлення посадовою особою митного органу у верхній частині лицьового боку кожного аркуша роздрукованої на папері копії електронної МД відмітки "Копія. Згідно з оригіналом", особистого підпису, ініціалів і прізвища, дати засвідчення копії та відбитка особистої номерної печатки.

Таким чином, у випадку митного оформлення товарів з використанням електронної МД для формування податкового кредиту оформлення електронної МД на паперових носіях не є обов'язковим.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»