• Посилання скопійовано

20 міжвідомчих мобільних груп боротимуться з корупцією на митницях

Кабмін створив Міжвідомчий цільовий центр і 20 спільних мобільних груп із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи

20 міжвідомчих мобільних груп боротимуться з корупцією на митницях

8 червня 2016 року Кабмін прийняв постанову №371 "Питання протидії незаконному переміщенню товарів через державний кордон України", якою передбачено утворення при Міністерстві фінансів Міжвідомчого цільового центру із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи і 20 спільних мобільних груп із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи. 

Міжвідомчий цільовий центр із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи (далі - Центр) є постійно діючим координаційним центром, який утворюється з метою координації дій спільних мобільних груп із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи (далі - мобільні групи).

Центр та мобільні групи складаються з представників ДФС, Держприкордонслужби та Національної поліції.

Основними завданнями мобільних груп є запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи; виконання доручень, наданих Центром; організація процесу документування виявлених порушень; інформування Центру про результати проведених заходів, виконання доручень.

Мобільні групи мають право:

  • безперешкодного доступу до всіх зон митного контролю та пунктів пропуску;
  • за погодженням з Центром приймати рішення про проведення огляду (переогляду), створювати тимчасові зони митного контролю, здійснювати огляд (переогляд) членами мобільної групи та/або із залученням посадових осіб органу доходів і зборів, в зоні діяльності якого проводяться заходи;
  • залучати у разі потреби до проведення заходів із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи представників територіальних органів служб;
  • використовувати засоби зв'язку, технічні засоби митного контролю, засоби фото-, відеофіксації;
  • ініціювати складення за наявності ознак порушення митних правил протоколів про порушення митних правил митницею, в зоні діяльності якої виявлено такі порушення;
  • складати за наявності ознак порушення митних правил протоколи про порушення митних правил за погодженням з Центром.

Мобільні групи функціонують цілодобово. Кожна мобільна група формується з представників служб у кількості чотирьох осіб (з ДФС - дві особи, з Держприкордонслужби та Національної поліції - по одній особі).

Постанова набирає чинності з дня її опублікування.

Новини на тему:

Визначено порядок фото- та відеофіксації на митницях;

Затверджено порядок роботи "єдиного вікна" на митниці з 1 серпня;

Міф про митну реформу: що насправді ховається за ініціативами Кабміну.

Усі новини на тему >>

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»