• Посилання скопійовано

До нового року нового Податкового кодексу не буде

Принаймні такі висновки напрошуються з сьогоднішніх заяв Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, лідера фракції БПП Юрія Луценка, спікера парламенту Володимира Гройсмана, а також деяких депутатів

До нового року нового Податкового кодексу не буде

Сьогодні, 17 грудня, під час засідання Верховної Ради спікер парламенту Володимир Гройсман зазначив, що під час консультацій керівників фракцій і груп була узгоджена можливість коригування чинного Податкового кодексу, з метою збалансування бюджету на наступний рік.

"Робота над новим Податковим кодексом буде продовжена в 2016 році і для цього планується створити робочу групу, до якої увійде прем'єр-міністр Арсеній Яценюк", - сказав спікер.

Гройсман нагадав, що у парламенту є наступний пленарний тиждень для ухвалення рішень.

 

Своєю чергою, лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко в кулуарах Парламенту повідомив, що протягом наступного 2016 року діятиме поточний Податковий кодекс, нова редакція буде введена в дію, починаючи з 2017 року

«Ми візьмемо також за основу і урядовий Податковий кодекс для того, щоб в наступному році протягом першого кварталу його відшліфувати з підприємцями, з асоціаціями, з депутатами і запустити його в дію так, як і вимагає закон – з наступного бюджетного року», – зазначив Ю.Луценко.

Політик додав, що проект Податкового кодексу буде ухвалений в першому читанні.

«Ми його ухвалимо в першому читанні, тобто візьмемо в розпорядження парламенту. І весь наступний перший квартал будемо над ним працювати. А введемо його в дію так, як і велить закон – з 2017 року», – зауважив він.

За словами Луценка, «наступний 2016 рік бізнес буде жити за діючим Податковим кодексом, в якому все ж таки будуть проведені відповідні зміни». «Наприклад, ЄСВ буде скорочено, ПДФО буде дещо скорочено, адміністрування, в першу чергу автоматичність та прозорість ПДВ, буде забезпечено. Тобто, ми модернізуємо поточний Податковий кодекс, але не перейдемо на новий», – уточнив Юрій Луценко.

Він також зазначив, що сьогодні в парламенті відбудеться лише презентація проекту Бюджету на 2016 рік та Податкового кодексу.

Окрім того він додав, що Верховна Рада України 24 грудня 2015 року проголосує за державний бюджет на 2016 рік і податкову реформу.

«Починаючи з сьогоднішнього дня всі фахівці будуть працювати над документами, аби вже вийти на наступний четвер прийняття відповідного законодавства», – додав він.

 

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зі свого боку повідомив, що Уряд  пропонує Парламенту ухвалити в першому читанні запропоновану Кабміном редакцію податкового кодексу, доопрацювати урядовий законопроект і ввести його в дію протягом 2016 року після широкого публічного обговорення..

Він підкреслив, що Уряд України високо цінує роботу, проведену народними депутатами України щодо підготовки нової редакції податкового кодексу: «Сподіваюсь, що так само члени українського Парламенту цінують роботу, яка проходила шість місяців для підготовки нової редакції податкового кодексу України».

Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд пропонує з 1 січня наступного року запровадити нові ставки податків та внести необхідні зміни до чинного Податкового кодексу.

Кабінет Міністрів пропонує Парламенту  ухвалити в першому читанні редакцію податкового кодексу, яка запропонована Урядом, підкреслив він.

«Пропонуємо, щоби Парламент України разом із Урядом України доопрацював урядовий проект змін і не вводити його ні з 1 січня, ні з 1 лютого, а після нашої тривалої дискусії, після широкого публічного обговорення, після підготовки українського бізнесу і сприйняття українським бізнесом цих податкових змін ввести його в дію протягом 2016 року», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Нардеп Григорій Шверк повідомив на своїй сторінці у фейсбуці, що "прийнято рішення на майбутній рік залишити чинний Податковий кодекс, внести до нього лише узгоджені, прийнятні зміни. У 2016 році за нормальною процедурою підготувати новий ПКУ, прийняти його до липня і запустити в 2017. По-іншому не злітає."

 

Оксана Продан на своїй сторінці у фейсбуці зазначила: "У ВРУ Прем'єр-міністр у виступі погодився з позицією депутатів про те, що бюджет 2016-го треба приймати на базі діючого Податкового кодексу. З мінімальними необхідними для балансування бюджету податковими змінами. Зараз завдання депутатів не допустити нових антиекономічних змін від Уряду в оподаткуванні під бюджет."

 

Далі буде...

Стежте за оновленнями новин!

UPD 22/12/2015

Увага: Новий законопроект про зміни до Податкового кодексу зареєстрований у Раді >>>

 

=========================================

Новини на тему:

 - Мітинг під Радою: підприємці проти податкової реформи Кабміну;

 - Депутати вже пропонують відкласти податкову реформу на 2016 рік;

 - Податковий комітет не підтримав податкову реформу Кабміну;

 - Автори ліберальної податкової реформи пропонують перенести її прийняття на I квартал 2016 року;

 - Податковий майдан: бізнес готується до протестів під Верховною Радою;

 - Компромісний проект податкової реформи: аналіз від редакції

 Усе про податкову реформу >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»