• Посилання скопійовано

Визначено порядок оподаткування нерухомості в Києві

Про це повідомила прес-служба Київської міської ради

Визначено порядок оподаткування нерухомості в Києві

В 2016 році українці платитимуть податок на нерухомість за 2015 рік. Не підлягають оподаткуванню квартири площею до 60 кв. м, будинки до 120 кв. м і різні типи об’єктів житлової нерухомості до 180 кв. м.

Крім того, для квартир пільгової норми в 60 кв. м додатково додається 20 кв. м для фізосіб, які мають трьох і більш дітей і проживають в одній квартирі, в розрахунку на третю й кожну наступну дитину віком до 18 років.

Згідно з бюджетом-2016, ухваленим Київською міською радою, оподаткуванню не підлягають:

  • квартира/житловий будинок, що належить учасникові АТО й членам родин загиблих учасників АТО на праві власності, але не більш одного об’єкта;
  • квартира/житловий будинок, який належить члену родини Героїв Небесної сотні на праві власності, але не більш одного об’єкта;
  • квартира, що належить інвалідові на праві власності, але не більш одного об’єкта. 

За інформацією фіскальної служби Києва, в 2015 році до оподаткування задекларовано 24 477 об’єкта нерухомості, у т.ч. 9827 об’єкта по фізособах і 14 650 об’єктів по юрособах. Об’єктом оподаткування є об’єкт житлової й нежитлової нерухомості, у тому числі його доля.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»