• Посилання скопійовано

Запропоновано впровадити податок з операцій з офшорними юрисдикціями: законопроект

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується з 1 січня 2017 року запровадити новий податок - з операцій з офшорними юрисдикціями

Запропоновано впровадити податок з операцій з офшорними юрисдикціями: законопроект

13 квітня у Верховній Раді зареєтровано законопроект №4413 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження податку з операцій з офшорними юрисдикціями". Автори законопроекту - нардепи Н. Королевська та Ю. Солод.

Проектом пропонується запровадити новий податок - податок з операцій з офшорними юрисдикціями.

Як зазначено у пояснювальній записці, платниками податку пропонується визначити суб’єктів господарювання, які здійснюють оплату товарів (робіт, послуг) на користь нерезидентів, що мають офшорний статус, чи здійснюють розрахунки через таких нерезидентів або через їх банківські рахунки (у тому числі, відкриті в банках України), незалежно від того, чи здійснюється така оплата безпосередньо або через інших резидентів або нерезидентів.

Ставка податку становитиме 15% від суми платежу, яка сплачується на користь нерезидента, що має офшорний статус.

Для забезпечення сплати податку банки не матимуть права здійснювати перерахунок коштів на користь нерезидентів без одночасної сплати податку.

Пропонується податок з операцій з офшорними юрисдикціями направляти до спеціального фонду державного бюджету з подальшим використанням на видатки на соціальний захист та соціальне забезпечення.

Крім того, проектом доручається Кабміну забезпечити розширення переліку офшорних зон з метою запобігання уникненню оподаткування доходів госпсуб’єктами, які здійснюють господарські операції з нерезидентами, що зареєстровані у державах, з якими Україною не укладено міжнародні договори про уникнення подвійного оподаткування.

Новий податок пропонується запровадити з 1 січня 2017 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»