• Посилання скопійовано

Посередник у разі продажу пального не повинен реєструватися платником акцизу

Податківці роз'яснили, що госпсуб'єкт, який не здійснює операції з фізичним отриманням, відпуском та транспортуванням пального, не має власних АЗС, місць зберігання пального та інших об’єктів, не зобов’язаний реєструватися платником акцизного податку

Посередник у разі продажу пального не повинен реєструватися платником акцизу

ДФСУ у листі від 25.03.2016 р. №6569/6/99-99-21-05-15  розглянула питання щодо необхідності реєстрації платником акцизного податку з реалізації пального у разі здійснення посередницької діяльності торгівлею пальним на користь третіх осіб з використанням номерів мобільних телефонів за допомогою коду підтвердження і зазначила.

Якщо госпсуб'єкт не здійснює операції з фізичним отриманням, відпуском та транспортуванням пального, не має при цьому власних автозаправних станцій, місць зберігання пального та інших об’єктів, реєструватися платником акцизного податку та відповідно подавати декларацію акцизного податку йому не потрібно.

У зазначеному випадку фактичне відвантаження пального споживачу здійснюється не підприємством, а автозаправною станцією, яка й повинна бути зареєстрована платником акцизного податку з реалізації пального.

Докладніше про особливості роботи системи електронного адміністрування реалізації пального читайте туттут  і тут. А також в аналітичному матеріалі від ДК ось тут (для передплатників).

Нагадуємо також, що нещодавно Мінфін затвердив форми акцизної накладної та розрахунку коригування до неї, а також заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального та заявки на поповнення (коригування) залишку пального. Докладніше про це тут >>>

Усі новини на тему >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»