• Посилання скопійовано

Виправляємо помилки у графах 3 та 4 акцизної накладної

Податківці роз'яснили порядок виправлення помилки у графах 3 та 4 «Обсяг реалізованого пального» акцизної накладної, у т. ч. якщо помилка допущена лише в одній із цих граф

Виправляємо помилки у графах 3 та 4 акцизної накладної

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 116.13) роз'яснила: якщо суб’єктом господарювання допущена помилка в графах 3 та/або 4 «Обсяг реалізованого пального» акцизної накладної, то особа, яка реалізує пальне, повинна скласти розрахунок коригування до цієї накладної. 

У графах 3, 4 розрахунку слід вказати показник коригування (збільшення/зменшення) обсягу реалізованого пального як різницю фактичного обсягу відвантаженого пального та обсягу, який внесено до акцизної накладної, що коригується (з відповідним знаком +/-).

При від’ємному значенні показника однієї з граф 3 або 4 (якщо фактичний обсяг відвантаженого пального є меншим, ніж обсяг, який внесено до акцизної накладної, що коригується), який зменшує помилково відображений обсяг пального у кілограмах (графа 3) або обсяг в літрах, приведених до температури 15° C (графа 4), коригування вважається таким, що зменшує обсяг реалізованого пального, і такий розрахунок реєструється в ЄРАН отримувачем пального.

Реєстрація в ЄРАН розрахунку коригування здійснюється відповідно до вимог Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»