• Посилання скопійовано

Виникла проблема із нарахуванням податку на нерухомість

Оскільки багатьох об’єктів нерухомості, які набуто у власність до 2013 року, немає в електронному реєстрі, багатьом людям не прийшла вимога про сплату податків

Виникла проблема із нарахуванням податку на нерухомість

Під час погоджувальної ради голова депутатської групи «Воля народу» Ярослав Москаленко привернув увагу до такої нової проблеми: з нинішнього року запрацював електронний реєстр нерухомості, але він містить відомості лише з 2013 року. Уже з цього року люди мають сплатити податок на нерухомість за 2015 рік, це - місцевий податок, який іде до місцевих бюджетів і на розвиток громад. Однак оскільки багатьох об’єктів нерухомості, які набуто у власність до 2013 року, немає в електронному реєстрі, багатьом людям не прийшла вимога про сплату податків, а потім прийде повідомлення вже зі штрафними санкціями. Я. Москаленко розповів, що сам не отримав повідомлення про сплату податку за будинок, який він придбав у 2002 році.

Своэю чергою, лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко додав, що закон про сплату податку на нерухомість було прийнято наприкінці 2015 року, а зараз люди отримують повідомлення від податкової про сплату податку за весь 2015 рік, що, на його погляд, є неконституційним, адже закон зворотної сили не має.

Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна (фракція БПП) пояснила: ставка податку в цьому році не більше, аніж була  раніше, - 2% від мінімальної зарплати, але змінили норми житла, що потрапляє під оподаткування. Раніше було: що підлягає оподаткуванню квартира загальною площею понад 120 кв м або будинок 250 кв м, зараз -  квартира понад 60 кв м, будинок – понад 120 кв м.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручив підготувати листа до уряду, щоб розтлумачити ситуацію, яка склалася зі сплатою податку про нерухомість.

Новини на тему:

 - До 1 липня українці отримають повідомлення про сплату податку на нерухомість ;

 - Хто з фізосіб буде сплачувати податок на нерухомість за 2015 рік у 2016 році 

 - Коли платники податку на нерухомість додатково сплачують за об’єкт житлової нерухомості;

 - Особливості оподаткування об’єктів нерухомого майна.

Джерело: Голос України

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»