• Посилання скопійовано

Невірне заповнення граф 5.1 та 5.2 накладної не вважається порушенням

Податківці нагадали порядок заповнення граф 4, 5.1 та 5.2 податкової накладної

Невірне заповнення граф 5.1 та 5.2 накладної не вважається порушенням

У листі  від 15.10.2015 р. №23354/10/28-10-06-11 податківці нагадали, як заповнюються деякі графи податкової накладної, а саме:

Графи 5.1 та 5.2

Якщо вартість послуги визначається із застосуванням одиниць обліку, які відображаються у первинних документах, регістрах бухгалтерського обліку, то у графах 5.1 та 5.2  податкової накладної зазначаються одиниці виміру (умовне позначення і код) згідно з КСПОВО.

Якщо послуга, що надається, не має одиниці обліку, у графі 5.1 зазначається „послуга”, а графа 5.2 не заповнюється.

Графи 5.1, 5.2 заповнюються відповідно до КСПОВО, чинного на дату складання податкової накладної:

  • у графі 5.1 вказується умовне позначення відповідної назви одиниці вимірювання/обліку (українське), зазначеної у КСПОВО;
  • у графі 5.2 - код відповідної одиниці вимірювання/обліку, зазначений у КСПОВО.

Тобто графи 5.1 та 5.2 податкової накладної не належать до обов’язкових реквізитів.

Таким чином, податкова накладна, у табличній частині якої невірно заповнено графи 5.1 та 5.2, не вважається такою, що заповнена з порушеннями.

Графа 4

При заповненні податкової накладної в графі 4 «Код товару згідно з УКТ ЗЕД» зазначається 10-знаковий код товару. При цьому вноситься він суцільним порядком без будь-яких розділових знаків (пробілів, крапок тощо).

Якщо у вантажній митній декларації зазначено іншу кількість знаків коду УКТ ЗЕД до податкової накладної переноситься аналогічний код без дописування нулів чи інших знаків з вирівнюванням по правому краю поля.

У разі виписки податкової накладної при постачанні одночасно імпортованих та вітчизняних товарів або підакцизних та не підакцизних товарів графа «Код товару згідно з УКТ ЗЕД» заповнюється лише за тими товарними позиціями, які належать до підакцизних, або які ввезені на митну території України.

У клітинках податкової накладної, які не підлягають заповненню, нулі, прочерки та інші знаки чи символи не проставляються.

У відповідних графах при заповненні податкової накладної дотримання вимог Класифікатора системи позначень одиниць вимірювання та обліку ДК 011-96 є обов’язковим.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»