• Посилання скопійовано

Знайомтесь: нова форма податкової накладної!

Нова форма податкової накладної та Порядок її заповнення наберуть чинності з 1 квітня 2016 року

Знайомтесь: нова форма податкової накладної!

Як ми уже повідомляли, Мінфін наказом від 31.12.2015 р. №1307 затвердив нову форму податкової накладної та Порядок її заповнення. Наказ набирає чинності з 1 числа другого місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Готується до друку в "Офіційному віснику України" 12.02.2016 р. У такому разі нова податкова накладна та Порядок її заповнення будуть чинними з 1 квітня 2016 року.

Завантажити новий бланк уже можна з розділу "Бланки" нашого порталу (для перегляду відкрийте вкладку "Версію від 01.04.2016 ) >>>

Що змінилося? Реквізити податкової накладної привели у відповідність до обов’язкових реквізитів, встановлених п. 201.1 ПКУ

Так, із заголовної частини накладної виключили дані про: 

  • місцезнаходження покупця/продавця, 
  • номер телефону, 
  • вид цивільно-правового договору, 
  • форма проведених розрахунків. 

Натомість з’явилися графи для відображення постачання/придбання товарів/послуг філією (структурним підрозділом) товарів/послуг, яка фактично є від імені головного підприємства - платника податку стороною договору.

Крім того, у порядковому номері нової податкової накладної міститься лише один символ "/", до якого зазначається порядковий номер ПН, а після - код виду діяльності, що передбачає спеціальний режим оподаткування (2 або 3), у разі складання ПН за такою діяльністю, або код 5 - у разі складання ПН оператором інвестору за багатосторонньою угодою про розподіл продукції.

Замість колишньої табличної частини, яка складалася з 4-ї розділів, нова форма податкової накладної  містить 2 розділи:

– Розділ А (рядки І-Х), до якого вносяться узагальнюючі дані за операціями, на які вона складається, зокрема, загальна сума ПДВ, обсяги постачання та інформація щодо зворотної тари (у разі її наявності). 

 - Розділ Б, у якому зазначається інформація про товари/послуги, за якими проведена операція, за якою складається ПН. 

Аналогічні зміни внесено і до Розрахунку коригування кількісних і вартісних показників

Докладніше про зміни у новій податковій накладній та Порядку її заповнення читайте в аналітичній статтті тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»