• Посилання скопійовано

Реєстрація податкових накладних з 1 квітня 2016 року: новий лист ДФСУ

ДФСУ ще раз (цього разу у листі) акцентує увагу: всі податкові накладні, реєстрація яких здійснюється в ЄРПН після 1 квітня 2016 року, мають бути складені за новою формою

Реєстрація податкових накладних з 1 квітня  2016 року: новий лист ДФСУ

Нагадаємо, що ще 24 березня ДФСУ на офіційному веб-порталі повідомила, що з 1 квітня 2016 року податкові накладні та/або розрахунки коригування підлягають реєстрації в ЄРПН за новою формою незалежно від дати їх складання: до 01.04.2016 чи після 01.04.2016 р. Про це ми розповідали тут >>>

Тепер цю позицію ДФСУ також підтвердила у листі від 01.04.2016 р. №11272/7/99-99-19-03-02-17"Усі податкові накладні, реєстрація яких здійснюється в ЄРПН після 1 квітня 2016 року, мають бути складені за новою формою. Це стосується і тих податкових накладних, у яких дата складання припадає на період до 1 квітня 2016 року".

Від редакції: На сьогодні у багатьох покупців виникають питання, чи мають вони право на податковий кредит за податковими накладними, які складено та зареєстровано у ЄРПН у квітні 2016 року за старою формою.

Оскільки у Порядку №1307 зазначено, що податкові накладні у ЄРПН потрібно складати та реєструвати за новою формою, то реєстрація ПН, складених за старою формою, є порушенням вимог цього Порядку. У такому разі суму ПДВ за такою накладною не можна відносити до податкового кредиту.

Щоб мати право на податковий кредит потрібно, щоб постачальник склав розрахунок коригування за новою формою до такої накладної для обнулювання. Цей розрахунок коригування має бути зареєстрований у ЄРПН покупцем. А потім постачальник повинен скласти та зареєструвати у ЄРПН податкову накладну за новою формою.

*******

Докладно про те, як змінилася нова форма податкової накладної читайте в аналітичному матеріалі від редакції ДК >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»