• Посилання скопійовано

Нові правила роботи супермаркетів, аптек, АЗС та банків

Мережі супермаркетів, аптек, банків та АЗС мають забезпечити для працівників та відвідувачів безпечні умови перебування у приміщеннях

Нові правила роботи супермаркетів, аптек, АЗС та банків

МОЗ України закликає мережі супермаркетів, аптек, банків та АЗС абезпечити для своїх працівників та відвідувачів безпечні умови перебування у цих приміщеннях.

Діяльність цих закладів не підпадає під обмежувальні заходи на час карантину. Однак для захисту здоров’я громадян МОЗ України закликає дотримуватися посилених санітарно-гігієнічних норм, забезпечити працівників засобами індивідуального захисту, облаштувати робочі місця, забезпечити наявність дезінфікуючих засобів:

***

Особливо пильно стежте за станом здоров’я своїх працівників у цей період.

Звертаємося і до відвідувачів цих закладів. МОЗ України рекомендує без нагальної потреби їх не відвідувати та по можливості замовляти необхідні послуги онлайн. Якщо відвідування місць масового скупчення уникнути не можна, то для зниження ризику інфікування дотримуйтесь дистанції у прикасових зонах та в торговельних залах. 

Безпечна відстань між людьми, які стоять у черзі на касі, має бути не меншою за 1,5 метра. На цій дистанції загроза потрапляння вірусу в організм від носіїв суттєво зменшується.

У магазинах та аптеках вводять обмеження за кількістю відвідувачів: у приміщеннях має перебувати один покупець на 10 кв. м (поки в Києві та Києвській області)

У продуктових магазинах та аптеках вводяться обмеження за кількістю відвідувачів. Про це йдеться в інформації офіційного сайту Києва

Так, у торговельних приміщеннях має знаходитися 1 особа на 10 кв. м. Про це йдеться у протоколі постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Керівники магазинів та аптек мають дотримуватися цих обмежень, а також забезпечити виконання усіх раніше введених протиепідемічних заходів.

Звертаємо увагу, що доставка продуктів харчування, ліків, а також усіх необхідних товарів та засобів буде здійснюватися до магазинів, аптек, лікарень та інших установ соціальної сфери у звичайному режимі. Соціальні працівники, як і раніше, забезпечуватимуть продуктами харчування та іншими необхідними речами самотніх осіб похилого віку та паліативних хворих.

Нагадаємо, що вчора у столиці запровадили нові протиепідемічні обмеження щодо пасажирського транспорту.

Зокрема: пасажирський транспорт столиці перевозитиме лише працівників підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, за наявності спеціального квитка. Маршрути руху такого транспорту теж змінилися. Ознайомитися з ними можна тут.

До покращення епідемічної ситуації у столиці забороняється користуватися дитячими та спортивними майданчиками, розташованими у парках та скверах та на прибудинкових територіях. На майданчиках уже розміщують таблички із застереженнями. Окрім того, таблички будуть розміщені і в зонах відпочинку на території київських лісів.

***

Всі новини про коронавірус читайте тут>> 

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»