• Посилання скопійовано

КМУ визначив порядок обчислення середньої зарплати

Уряд затвердив Порядок обчислення середньої зарплати для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соцстрахуванням

КМУ визначив порядок обчислення середньої зарплати

Затверджено Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням. Відповідну постанову від 26.06.2015 р. № 439 Кабінет Міністрів прийняв 22 червня 2015 р. «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2001 р. № 1266».

Порядок встановлює обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для призначення страхових виплат шляхом використання даних реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», а також Порядком передбачено здійснювати розрахунок допомоги за всіма видами страхування в календарних днях (на сьогодні лише допомога по тимчасовій непрацездатності обчислюється виходячи з кількості робочих днів, втрачених через хворобу). Це значно спростить процедуру розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності, оскільки не потрібно буде враховувати зміни графіка роботи підприємства або індивідуального графіка роботи застрахованої особи, які можуть постійно змінюватися.

Прийняття постанови дозволить запровадити більш ефективний механізм обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для призначення страхових виплат, що дасть можливість упереджувати випадки зловживань при використанні страхових коштів.

Постанова КМУ від 26.06.2015 р. №439 опублікована в газеті "Урядовий кур’єр" від 04.07.2015 р. № 119.

Джерело: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»