• Посилання скопійовано

Єдиний соцвнесок знижено з 41% до 16%

Верховна Рада ухвалила Закон "Про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці"

Єдиний соцвнесок знижено з 41% до 16%

Парламент підтримав в цілому законопроект № 1573 "Про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці", який зменшив ЄСВ з нині діючої ставки 41% до 16,4%..

Представляючи законопроект, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив, що зниження ЄСВ може спричинити ризик недоотримання відповідних доходів. «Але ми сподіваємось, що український бізнес сприйме нашу спільну пропозицію і детінізує заробітні платні, виведе їх в прозорий механізм, перестане платити їх в конвертах, користуватися податковими ямами і таким чином ухилятися від оподаткування і позбавляти громадян України належного пенсійного забезпечення».

"Якщо підприємство збільшує фонд оплати праці на 30%, якщо заробітна платня на цьому підприємстві перевищує 3 мінімальні заробітні плати і якщо підприємство виконує всі умови визначені нормою щодо детінізації, тобто фактично збільшує розмір заробітньої платні, то тоді це підприємство починає платити ЄСВ у розмірі 16,4%, а не 41% як є сьогодні", - зазначив прем'єр.

Водночас він зазначив, що в разі, якщо будуть застереження від міжнародних фінансових кредиторів щодо цього закону, його буде переглянуто.

Крім цього, закон також передбачає об'єднання соцфондів: ФСС НВВ та ФСС з ТВП, що сприятиме скороченню адміністративних витрат фондів на 600 млн грн.

Новини по темі:

 - Депутати запустили механізм поетапного зниження ставки ЄСВ.

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»