• Посилання скопійовано

Громадськість та бізнес пропонують переглянути питання ліквідації Міндоходів

Ну думку Громадської ради Міндоходів, ліквідація Міністерства може призвести до дестабілізації роботи податкового та митного відомств

Громадськість та бізнес пропонують переглянути питання ліквідації Міндоходів

Ліквідація Міністерства доходів і зборів України може призвести до дестабілізації роботи податкового та митного відомств. Про це сьогодні, 3 березня, заявили представники Громадської ради Міндоходів під час засідання робочої групи, в якому також взяли участь представники бізнесу, наукових кіл та експерти.

За словами учасників засідання, розформування відомства негативно вплине на діяльність бізнесу, який лише нещодавно переорієнтував свою роботу у зв’язку зі створенням органів доходів і зборів. 

Так, зокрема, за словами голови комісії з питань податкової політики Громадської ради при Міндоходів Юлії Дроговоз, ліквідація Міндоходів значно погіршить процес адміністрування податкових та митних платежів, оскільки в Міністерстві налагоджено дію електронних сервісів, полегшено інформаційний обмін та спрощені контрольні функції.

Крім того, зміна всіх бюджетних рахунків, яка відбудеться у разі ліквідації, призведе до помилок при перерахуванні податкових платежів та, як наслідок, штрафних фінансових санкцій. Останні ж в умовах економічної кризи можуть стати фінансовим тягарем, не сумісним з подальшою ефективною діяльністю платників податків.  

З подібними ж проблемами, впевнені члени Громадської ради Міндоходів, зіткнуться і платники єдиного соціального внеску, функції з адміністрування якого плануються повернути Пенсійному фонду України.

Крім того, за словами виконавчого директора Всеукраїнського об’єднання роботодавців легкої промисловості Тетяни Ізовіт, сьогодні бухгалтери та аудитори втомилися від постійних змін, вони потребують стабільності. Тому перш ніж робити кроки щодо ліквідації відомства необхідно провести всеукраїнське громадське обговорення доцільності такого реформування Міндоходів.

Враховуючи можливі негативні наслідки ліквідації відомства члени Громадської ради Міндоходів вирішили підготувати звернення до новопризначеного Уряду із закликом щодо перегляду рішення про ліквідацію Міністерства доходів і зборів України. 

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»