• Посилання скопійовано

РРО: електронна звітність добровільно до 1 січня 2013 року

З 01.01.2013 р. СГ, які використовують РРО, подають до органів державної податкової служби інформацію дротовими або бездротовими каналами зв’язку

Починаючи з 1 січня 2013 року суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, повинні будуть:
— створювати реєстраторами розрахункових операцій контрольні стрічки в електронному вигляді;
— забезпечувати неможливість спотворення або знищення даних про проведені розрахункові операції, копій розрахункових документів, які на ній містяться;
— забезпечувати можливість ідентифікації зазначеного реєстратора на такій стрічці;
— подавати до органів державної податкової служби інформацію дротовими або бездротовими каналами зв’язку.
Електронна контрольна стрічка повинна містити електронні копії всіх фіскальних чеків і Z-звітів. Для передачі копій сформованих реєстратором розрахункових операцій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків в електронній формі дротовими або бездротовими каналами зв’язку з 1 січня 2011 року використовується модем.
Суб’єкти господарювання, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, повинні подавати до органів державної податкової служби електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.
Суб’єкти господарювання, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, за винятком електронних контрольно-касових реєстраторів, повинні подавати до органів державної податкової служби інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.
До 1 січня 2013 р. інформація надаватиметься платниками на добровільних засадах.

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»