• Посилання скопійовано

Верховний суд зобов'язав підприємців виплачувати борги навіть після закриття бізнесу

Верховний суд дійшов висновку, що фізичні особи-приватні підприємці повинні нести відповідальність за борги всім своїм майном навіть після закриття їхнього бізнесу

Верховний суд зобов'язав підприємців виплачувати борги навіть після закриття бізнесу

Об этом говорится в правовом выводе ВСУ, вынесенном 4 декабря 2013 года в рамках спора о признании прекращения обязательств по ипотечному договору.

ВСУ указал, что согласно ст.ст. 51, 52, 598-609 Гражданского кодекса и ст. 47-49 закона "О возобновлении платежеспособности должника или признании его банкротом", в случае ликвидации физлица-субъекта предпринимательской деятельности его обязательства по договорам не прекращаются. Они остаются за заемщиком как за физлицом, поскольку оно не прекращает своего существования.

"Физлицо-предприниматель отвечает по своим обязательствам, связанным с предпринимательской деятельностью, всем своим имуществом. И так как основное обязательство по кредитному договору не прекратилось, нет оснований для прекращения и ипотеки", - говорится в решении ВСУ.

Джерело: Prostopravo

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»