• Посилання скопійовано

Книги обліку розрахункових операцій - і знову в новій редакції

Податківці черговий раз внесли зміни до Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій

Книги обліку розрахункових операцій - і знову в новій редакції

Міндоходів наказом від 24.12.2013 р. № 844 внесло зміни до Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 28.08.2013 р. №417.

Відповідно до цих змін в новій редакції знову викладено Книги обліку розрахункових операцій (додаток 1 та додаток 2). Зокрема, у розділі 3  "Облік розрахункових квитанцій" Книги обліку розрахункових операцій на РРО збільшено кількість граф. Тепер необхідно буде вказувати дату та час початку та закінчення використання розрахункової книжки, серію та номер розрахункових квитанцій, що відповідають цим датам, а також номери фіскальних чеків за контрольною стрічкою (останній перед виходом з ладу РРО та перший номер цього дня).

Збільшено кількість граф і у розділі "Облік розрахункових квитанцій та руху готівки" Книги обліку розрахункових операцій на господарську одиницю. В графі "Сума готівки" потрібно буде записувати службове внесення та службову видачу готівки. А в загальній сумі розрахунків тепер треба буде виділяти суму за ставкою ПДВ 20%.

Суб’єкт господарювання повинен забезпечити використання книги ОРО у тій господарській одиниці, що зазначена на титульній сторінці книги при її реєстрації/перереєстрації, або з тим РРО, до якого така книга зареєстрована.

Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Готується до опублікування в "ОВУ" №10 від 07.02.2014 року.

Нагадаємо, що Міндоходів у листі від 09.12.2013 р. № 17170/6/99-99-18-02-03-15 дозволило використовувати книги обліку розрахункових операцій старого зразка. Тож, можливо, що і цього разу податківці не наполягатимуть на веденні нових форм КОРО одразу після набрання ними чинності.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»