• Посилання скопійовано

Порошенко схвалив реєстрацію земельних ділянок за документами до 2013 р.

Президент підписав закон України про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо формування земельних ділянок та їх держреєстрації на підставі документації із землеустрою, розробленою до 2013 р.

Порошенко схвалив реєстрацію земельних ділянок за документами до 2013 р.

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 418-VIII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо формування земельних ділянок та їх державної реєстрації на підставі документації із землеустрою, розробленою до 2013 р.". 

"Повернуто з підписом від Президента (03.06.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

Так, згідно із законом, у разі, якщо до 1 січня 2013 р. була розроблена технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку, на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування про надання або передачу земельної ділянки у власність чи наданні в користування, в тому числі на умовах оренди, формування земельної ділянки як об'єкта цивільних прав, крім випадків, визначених статтею 791 цього Кодексу, здійснюється за такою технічною документацією.

У разі якщо до 1 січня 2013 р. була розроблена технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку, на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування про надання або передачу земельної ділянки у власність чи наданні в користування, в тому числі на умовах оренди, а відомості про таку земельну ділянку не внесені до Державного реєстру земель, державна реєстрація цих земельних ділянок здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою порядку, встановленому законом.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей закон 14 травня 2015 р. За відповідний законопроект № 0902 проголосували 263 депутата при 226 мінімально необхідних.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»