• Посилання скопійовано

Як оформити декларацію з ПДВ у разі прийняття рішення про бюджетне відшкодування

ДФС у м. Києві роз'яснила, як правильно оформити декларацію з ПДВ у разі прийняття рішення про бюджетне відшкодування від’ємного значення, сформованого до 1 лютого 2015 року

Як оформити декларацію з ПДВ у разі прийняття рішення про бюджетне відшкодування

ДФС у м. Києві у листі від 26.10.2015 р. №16124/10/26-15-28-01-14 нагадує, що сума від’ємного значення (рядок 23 у декларації 0110):

  • зараховується у зменшення суми податкового боргу, що виник за попередні звітні (податкові) періоди (відображається у рядку 23.1);
  • підлягає бюджетному відшкодуванню на рахунок платника у банку.

Платники податку, які мають право на бюджетне відшкодування ПДВ, здійснюють розрахунок бюджетного відшкодування та подають до декларації 0110:

 - розрахунок суми бюджетного відшкодування (Д3) (додаток 3);

 - заяву про повернення суми бюджетного відшкодування та/або суми коштів на рахунку у СЕА ПДВ платника податку, що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету (Д4) (додаток 4).

Значення рядка 3 (Д3) переноситься до рядка 23.2 декларації 0110 та зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду.

Залишок від’ємного значення після вирахування суми податкового боргу та суми бюджетного відшкодування (рядок 23 - рядок 23.1 - рядок 23.2) відображається у рядку 23.3.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»