• Посилання скопійовано

Оприлюднено проект нового Положення про Реєстр неприбуткових організацій

Оприлюднено проект наказу, який затверджує нове Положення про Реєстр неприбуткових організацій та установ

Оприлюднено проект нового Положення про Реєстр неприбуткових організацій

Державна фіскальна служба на своєму сайті розмістила проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Положення про Реєстр неприбуткових організацій та установ».

З 1 січня 2015 року Законом України від 28.12.2014 №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» істотно змінені правила оподаткування податку на прибуток підприємств, передбачені розділом ІІІ Податкового кодексу України (далі-Кодекс).

Зокрема, у новій редакції викладено статтю 133 Кодексу, якою визначено перелік суб’єктів господарювання, які є платниками податку на прибуток а також перелік установ та організацій, які не платниками податку. При цьому визначено, що такі установи та організації не є платниками податку на прибуток лише після їх внесення контролюючими органами до Реєстру неприбуткових організацій та установ (далі-Реєстр).

Проект наказу розроблено з метою приведення Положення про Реєстр у відповідність до вимог нової редакції ст.133 Кодексу та передбачає:

- визначення ознак неприбутковості організацій або установ відповідно до переліку суб’єктів та критеріїв, зазначених у новій редакції Кодексу;

- відсутність необхідності повторного внесення до Реєстру (перереєстрації) організацій та установ,  які відповідають новій редакції  ст.133  Кодексу і були внесені до Реєстру станом на 1 січня 2015 року;

- запровадження перехідного періоду для забезпечення актуалізації Реєстру неприбуткових організацій та установ, а саме: інвентаризацію ДФС України протягом шести місяців з дня набрання чинності цим наказом організацій та установ, які були внесені до Реєстру станом на 1 січня 2015 року, та повідомлення їх про виключення з Реєстру у разі невідповідності вимогам Кодексу та скасування ознаки неприбутковості.

Зауваження та пропозиції до Проекту наказу надсилайте на адресу: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд.8, Департамент методологічної роботи з питань оподаткування, електронну – lhropun@sfs.gov.ua,  а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України  – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд.9/11.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»