• Посилання скопійовано

Податок на прибуток: актуальні питання-відповіді

ДФСУ розробила листівку "Актуальні питання-відповіді з податку на прибуток підприємств"

Податок на прибуток: актуальні питання-відповіді

ДФСУ розробила та опублікувала листівку "Актуальні питання-відповіді з податку на прибуток підприємств" (завантажити >>>).

У листівці можна отримати відповіді на наступні запитання:

1. Підприємство – платник податку на прибуток на загальних підставах у 2013 р. продало партію товару та включило суму отриманого доходу від цієї операції до складу доходів за 2013 р. У 2014 р. покупець повернув частину товару. Чи мало право підприємство-продавець зменшити суму доходу на вартість повернутого товару в декларації з податку на прибуток за 2014 р.?

2. Мешканці багатоквартирного будинку на початку цього року створили ОСББ з метою здійснення обслуговування цього будинку. Чи може така організація отримати статус неприбуткової? Якщо так, то з якого періоду?

3. За 2014 р. підприємство отримало збиток і не мало бази для нарахування авансових внесків. За підсумками І кварталу 2015 р. підприємство також отримало від’ємний фінансовий результат. Чи потрібно подавати декларацію з податку на прибуток, якщо за підсумками першого півріччя підприємство отримує прибуток?

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»