• Посилання скопійовано

Подати електронну звітність можна і через програму власного розроблення

Як подавати звітність в електронному вигляді до органів ДПС платникам податків, які не користуються програмами «1С-Бухгалтерія», «МЕДОК», «Парус», а використовують власні розробки?

Платники податків самостійно визначаються з вибором програмного забезпечення для формування та подання податкової звітності в електронному вигляді. Серед платників податків поширено програмне забезпечення таких провідних розробників бухгалтерських програм, як «1С-Бухгалтерія», «Парус», «МЕДОК». Використовуються і власні програмні продукти суб’єктів підприємницької діяльності. ДПС України не визначала програмне забезпечення для подання податкової звітності в електронному вигляді. ДПС України забезпечує приймання електронних звітів, створених у затвердженому наказом №242 форматі та підписаних за допомогою надійних засобів ЕЦП, без огляду на те, за допомогою якого саме програмного продукту було створено такий звіт. Головні вимоги до програмного забезпечення для подання податкової звітності — це відповідність вихідного файлу формату (стандарту) електронного документа звітності платників податків, затвердженому наказом №242, та накладання ЕЦП відповідно до вимог чинного законодавства.

 

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»