• Посилання скопійовано

Довірена особа підприємця має право отримати цифровий підпис за нього

У разі неможливості особистої присутності фізичної особи-підприємця, його довірена особа має право отримати послуги електронного цифрового підпису за нього

Довірена особа підприємця має право отримати цифровий підпис за нього

Податківці Голосіївського району повідомляють, що у разі неможливості особистої присутності фізичної особи-підприємця, його довірена особа має право отримати послуги електронного цифрового підпису за нього.

Відповідно до п.5.1 Регламенту Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту передбачено, що заявник може бути представлений довіреною особою, якщо немає можливості його особистої присутності в АЦСК ІДД. У цьому випадку заявник надає довіреність на подання документів для реєстрації.

Довіреність засвідчується:

- для юридичних осіб – підписом керівника з прикладенням печатки організації;

- для фізичних осіб-підприємців – підписом підприємця з прикладенням його печатки або у разі відсутності печатки – нотаріально;

- для фізичних осіб – нотаріально.

Нотаріально засвідчена довіреність повинна містити інформацію про надання повноважень повіреній особі від імені Довірителя здійснити процедуру реєстрації заявника у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД та генерації ключів підписувача у АЦСК ІДД з наданням права підпису на всіх необхідних реєстраційних документах АЦСК ІДД на правах заявника.

Також нагадаємо, що спливає термін дії сертифікатів електронних ключів, які були видані у 2013 році. Таким чином, платникам, які користуються безкоштовними ключами, отриманими у 2013 році до змін, внесених наказом Міндоходів і зборів України від 01.11.2013 р. № 79 «Про формування посилених сертифікатів ключів з подовженим строком дії», необхідно отримати нові безкоштовні електронні ключі з подовженим строком дії.

 

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»