• Посилання скопійовано

Електронний документообіг з контролюючими органами: оприлюднено проект договору та Порядку

Міністерство фінансів розробило та оприлюднило проект Наказу «Про затвердження Порядку електронного документообігу з контролюючими органами»

Електронний документообіг з  контролюючими органами: оприлюднено проект договору та Порядку

Проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку електронного документообігу з контролюючими органами» (завантажити) розроблено задля нормативно-правового врегулювання електронного документообігу. Зокрема, врахування вимог постанови КМУ від 22.07.2016 р. №468 «Про внесення змін до Типової інструкції з діловодства у центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади» та відповідно до Податкового кодексу УкраїниЦивільного кодексу України, законів України «Про електронні документи та електронний документообіг»«Про електронний цифровий підпис»«Про інформацію»«Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах»«Про телекомунікації».

Проектом Наказу затверджується:

 - Порядок електронного документообігу з  контролюючими органами;

 - форма Договору про електронний документообіг.

Основною метою підготовки акта є визначення основних організаційно-правових засад електронного документообігу між суб’єктами електронного документообігу. 

Супроводження електронного документообігу між суб’єктами електронного документообігу буде здійснювати ДФСУ.

Дія наказу поширюватиметься на  юридичних осіб, фізичних осіб, податкових агентів, контролюючих органів, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, які створили електронний документ.

У разі його прийняття, наказ набере чинності через місяць з дня його офіційного опублікування, але не раніше 1 січня 2017 року.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту регуляторного акта надавати:

у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступною адресою:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, e-mail: shekera@minfin.gov.ua.

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»