• Посилання скопійовано

В "1С:Підприємство" прокоментували введення санкцій (відео)

Використання програмних продуктів "1С:Підприємство" повністю відповідає чинному законодавству України

В "1С:Підприємство" прокоментували введення санкцій (відео)

Про це йдеться у повідомленні на сайті "1С:Підприємство".

Представники 1С зауважують, що Указ Президента України №133/2017 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" стосується тільки окремих юридичних осіб.

Програма 1С:Підприємство повністю працездатна, технічна підтримка працює у штатному режимі, всі інформаційно-методологічні ресурси доступні для користування.

Партнери 1С:Франчайзі продовжують надавати послуги з оновлення продуктів і інформаційно-технологічної підтримки користувачів програмних продуктів 1С:Підприємства. Користувачі можуть отримати консультації щодо роботи рішень 1С:Підприємства як телефоном, так й електронною поштою.

Також 16 травня відбулася прес-конференція щодо санкцій Указу, які стосуються «1С:Підприємство». Керівники компаній надали свої роз’яснення та коментарі щодо подальшої підтримки користувачів «1С:Підприємства». 

Текстову трансляцію прес-конференції ми вели на сторінці у Facebook>>

 

Запис конференції можна подивитись тут (24 хв.):

 

***

Прес-реліз компанії:

16 травня о 15.00 в офісі ТОВ «Скайлайн Софтвер» (оператор розповсюдження програмних продуктів «1С:Підприємство» в Україні) відбулася прес-конференція, щодо опублікованого на сайті Президента України Указу №133/2017 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". До списку санкцій внесено ряд юридичних осіб, що займаються виробництвом та підтримкою рішень «1С:Підприємство». Це викликало серйозне занепокоєння серед користувачів «1С:Підприємства» та компаній мережі 1С:Франчайзі.

Вадим Мазур, директор і власник компанії «Скайлайн Софтвер», надав свої коментарі щодо ситуації, яка склалася. Він зауважив: «Підстави внесення вказаних компаній до санкційного списку нам не відомі, фактично підстав немає. Ми сподіваємось, що рішення РНБО є помилковим, оскільки «1С:Підприємство» - ефективний інструмент українського бізнесу і його використання у понад 300 тисяч підприємствах є абсолютно законним».

«Ми намагаємося отримати роз’яснення від органів влади, відповідні запити та листи надіслані, очікуємо на зворотній зв'язок» - розповів Вадим Мазур.

Представники компанії завірили, що програма «1С:Підприємство» повністю працездатна, технічна підтримка працює у штатному режимі, всі інформаційно-методологічні ресурси доступні для користування.

Партнери 1С:Франчайзі продовжують надавати послуги з оновлення продуктів і інформаційно-технологічної підтримки користувачів програмних продуктів «1С:Підприємства».

У відповідь на хвилювання користувачів було зазначено, що до санкційного списку внесені декілька компаній, а не програма «1С:Підприємство». Користувачі можуть і надалі користуватись ліцензійним продуктом на законних підставах.

На прес-конференції від журналістів неодноразово звучало питання: «Чи стоїть за цим хтось з конкурентів?». На що директор «Скайлайн Софтвер» відповів: «Підозри можуть бути які завгодно, ми не готові їх висловлювати. Ми за чесну конкуренцію, яка передбачає покращення якості продукту і сервісів ринковими методами, а не шляхом задіяння адміністративного або владного ресурсу.»

На завершення Вадим Мазур підкреслив: «На протязі більш ніж 15ти років основною місією роботи мережі 1С:Франчайзі в Україні було забезпечення українського бізнесу ефективним інструментом для управління та обліку, своєчасне відображення законодавчих змін в рішеннях «1С:Підприємства», підтримка користувачів. За 2015-2016р р компанія заплатила податків на понад 30 млн. грн., сьогоднішні дії влади направлені на скорочення бюджету держави та підрив українського ІТ-бізнесу.

Ми впевнені, що це рішення є помилковим і сподіваємось, що воно буде переглянуто або скасовано, тому що «1С:Підприємство» - це висококваліфікована команда українських розробників, мережа українських компаній які якісно і своєчасно надають підтримку та супровід програм українським підприємствам.

Будемо докладати всіх зусиль для того, щоб підтримка ліцензійних користувачів «1С:Підприємства» надавалась в будь-якому випадку.»

 ***

Зверніть увагу! Указ Президента України Петра Порошенка про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони, згідно з яким в Україні заблокують ряд російських сайтів, набрав чинності 17 травня 2017 року

Читайте також: 

Джерело: 1С:Підприємство

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»