• Посилання скопійовано

В СБУ пообіцяли не чіпати бізнес через користування 1С

Служба безпеки України заявила, що не може змусити приватний сектор відмовитись від нині забороненого продукту російської компанії 1С, якою користуються для управління бізнесом

В СБУ пообіцяли не чіпати бізнес через користування 1С

Про це під час круглого столу щодо запроваджених Радою нацбезпеки і оборони санкції заявила представниця СБУ Юлія Лапутіна, передає кореспондент Громадського.

«Ми вже більше року попереджали щодо небезпеки надання персональних даних російським соціальним мережам. Стосовно 1С — вони монополіст ринку, бізнесу, буде незручно переходити, але всі оновлення йдуть через російські сервери, всі зібрані дані можуть бути використані для підриву української економіки. Для державних компаній її використання неприпустиме. Але ми не можемо змусити приватний сектор відмовитись», — повідомили вона.

Також Лапутіна відзначила, що наразі усі державні підприємства користуються системою 1С.

Нагадаємо, 16 травня президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж «ВКонтакте » і «Однокласники», а також до програми 1С. Докладніше>>

Водночас у керівництві Компанії 1С заявили, що програма працюватиме в Україні й надалі. Більше тут і тут.

Також секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що ці санкції ініціювала Служба безпеки України.

***

Читайте також:

Важлива новина: усе, що ми знаємо про заборону 1С в Україні (і не тільки про них)

В "1С:Підприємство" прокоментували введення санкцій (відео)

Порошенко заборонив бухгалтерську програму 1С (а ще Яндекс, Вконтакте і Mail.Ru)

Джерело: hromadske.tv

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»