• Посилання скопійовано

ДФС працює над технічною реалізацію змін до електронної форми заяви №1-ОПП

Платники податків, які уклали з контролюючим органом договір про визнання електронних документів, після технічної реалізації змін до електронної форми Заяви №1-ОПП (J13121) та алгоритму її опрацювання, будуть мати можливість подати цей документ з позначкою «Зміна місцезнаходження, пов'язана із зміною адміністративного району, або включення/не включення до Реєстру ВПП» засобами електронного зв'язку

ДФС працює над технічною реалізацію змін до електронної форми заяви №1-ОПП

Як відомо, уже завтра, 24.08.2018 р., набувають чинності зміни до Порядку обліку платників податків і зборів. Про це ми повідомляли  тут і тут.

В Офісі великих платників податків ДФС окремо звернули увагу на зміни до  п. 10.22 Порядку, яким регулюються питання переведення платника податків на обслуговування з одного контролюючого органу до іншого (взяття на облік/зняття з обліку) у зв’язку з включенням/невключенням до Реєстру великих платників податків на наступний рік, відповідно до критеріїв, визначених пп. 14.1.24 ПКУ.

За ними, великий платник податків зобов'язаний стати на облік у контролюючому органі, що здійснює супроводження великих платників податків, з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр великих платників податків, та за неосновним місцем обліку у такому контролюючому органі або його територіальних підрозділах щодо наявних в межах населеного пункту за місцезнаходженням контролюючого органу, що здійснює супроводження великих платників податків, або його територіальних підрозділів об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність такого великого платника податків.

Також податківці зауважили, що наказом №589 внесені зміни до Заяви (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів) за формою 1-ОПП (додаток 5 до Порядку).

Після позиції «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку*» форма доповнена новою позицією такого змісту: «Зміна місцезнаходження, пов'язана із зміною адміністративного району, або включення/невключення до Реєстру ВПП».

Таким чином, законодавчо врегульоване подання цієї Заяви платником, який відповідно до критеріїв, визначених пп. 14.1.24 ПКУ, включений/невключений до Реєстру великих платників податків на наступний рік, до контролюючого органу, що здійснює супроводження великих платників податків, або його територіальних підрозділів у разі включення до Реєстру ВПП, або подання до контролюючого органу за місцезнаходженням платника податків у разі невключення.

Платники податків, які уклали з контролюючим органом договір про визнання електронних документів, після технічної реалізації змін до електронної форми Заяви №1-ОПП (J13121) та алгоритму її опрацювання, будуть мати можливість подати цей документ з позначкою «Зміна місцезнаходження, пов'язана із зміною адміністративного району, або включення/не включення до Реєстру ВПП»  засобами електронного зв'язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»