• Посилання скопійовано

З 1 серпня АЦСК ІДД ДФС видаватиме тільки захищені ключі ЕП (новину оновлено!)

Ключі, згенеровані на незахищені носії ключової інформації, діятимуть до закінчення строку дії ЕП

З 1 серпня АЦСК ІДД ДФС видаватиме тільки захищені ключі ЕП (новину оновлено!)

Інформаційно-довідковий департамент ДФС повідомляє, що починаючи 01.08.2019 р. клієнти АЦСК ІДД ДФС зможуть отримати електронні довірчі послуги від Надавача виключно на захищені носії ключової інформації.

Ключі згенеровані на незахищені носії ключової інформації діятимуть до закінчення строку дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Перейти самостійно з незахищеного носія ключової інформації на захищений носій ключової інформації можливо за допомогою електронного сервісу повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом.

Перелік суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібний продаж захищених носіїв ключової інформації, можна переглянути тут >>

А підписати електронну петицію на сайті Президента про скасування обов’язкового використання Е-токенів для бізнесу  ось тут.


UPD_26/07/2019
Через три дні після публікації з тексту повідомлення Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДФС прибрали інформацію про те, що з 1 серпня АЦСК ІДД ДФС видаватиме тільки захищені ключі ЕП. У новині залишилися лише повідомлення про те, що:
  • ключі згенеровані на незахищені носії ключової інформації діятимуть до закінчення строку дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа;
  • перейти самостійно з незахищеного носія ключової інформації на захищений носій ключової інформації можливо за допомогою електронного сервісу повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом. Про це ми зазначали тут. 

 

UPD_29/07/2019

Податківці не можуть задовольнити попит на захищені носії ключової інформації. Тому з 1 серпня продовжать видавати ЕП без обов’язкової генерації особистих ключів на захищені носії. Про це ми розповіли тут

***

Читайте також:

Джерело: АЦСК ІДД ДФС

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»