• Посилання скопійовано

Увага! ТОВ «Ключові системи» виключено з Довірчого списку надавачів електронних послуг (оновлено)

Мінцифри виключить з Довірчого списку кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ТОВ «Ключові системи» та має забезпечити скасування ЕЦП

Увага! ТОВ «Ключові системи» виключено з Довірчого списку надавачів електронних послуг (оновлено)

ТОВ “Ключові системи” виключено з Довірчого списку надавачів електронних послуг. Про це Мінцифри повідомило на сторінці в Facebook.

Результати перевірки Держспецзв’язку показали, що у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ТО/В “Ключові системи” завершився термін дії атестата відповідності комплексної системи захисту інформації в ІТС. Мінцифри зобов’язане за поданням Держспецзв’язку виключити з Довірчого списку кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ТОВ “Ключові системи” та забезпечити скасування його сертифікатів кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

ТОВ “Ключові системи” зобов’язаний повернути своїм клієнтам кошти за попередньо оплачені послуги, що не можуть надалі надаватися.

Одне з наших пріоритетних завдань – розвиток сфери електронних довірчих послуг та наближення їх до людей. Водночас ми зобов’язані забезпечувати дотримання норм законодавства у цій сфері, таким чином захищаючи права користувачів.

Офіційна інформація від ТОВ «Ключові системи»

ТС ТОВ «Ключові системи» має Комплексну систему захисту інформації (КСЗІ).

Ваші дані – під надійним захистом!

Багато років КС не мав жодних претензій від контролюючих органів.

Однак у травні, коли діяв карантинний мораторій на перевірки, Держспецзв’язок провів позапланову перевірку ТОВ «КС». Претензії – до просроченого документу Атестату відповідності КСЗІ. При цьому припис із зазначенням термінів на усунення порушень Держспецзв’язок не видав, а коли ми самостійно почали усувати це порушення, то направив Подання до Мінцифри, яке виключило «КС» із Довірчого списку і наказало передати клієнтську базу до ДП «Дія» Мінцифри.

ЦЗО Мінцифри заблокувало сертифікати користувачів. Це – незаконно!

Згідно Наказу Мінцифри ми не маємо права видавати нові сертифікати новим користувачам. Однак видані сертифікати мають чинність 1 або 2 роки.

ДП «ДІЯ» має їх розблокувати!

Підставою для перевірки стала скарга ТОВ «Депозит Сайн» про завдання йому «моральної шкоди». Звісно, моральна шкода встановлюється лише судом, однак в Акті перевірки саме так і написано – «завдання моральної шкоди користувачу ЕДП».

02.06.20 це підприємство включено до Довірчого списку ЦЗО.

02.06.20 подання про виключення з довірчого списку ТОВ «Ключові системи».

04.06.20 КС незаконно виключено із Довірчого списку. Мінцифри наказало передати всю клієнтську базу до ЦЗО, яке адмініструється ДП «ДІЯ».

Однак ми змушені терміново звернутись до суду з позовом про зупинення дії Наказу Мінцифри. Також виявилось – у ДП «ДІЯ» (Мінцифри) взагалі немає ані КСЗІ, ані Атетстату відповідності КСЗІ і воно не може забепечити захист Ваших персональних даних. На сайті ЦЗО розміщено Атестат, що належить не ДП «ДІЯ», а іншій юридичній особі!

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомила, що Атестат відповідності ДП «ДІЯ» на КСЗІ ІТС ЦЗО не видавала.

Це означає, що з 19.12.19 р., в епоху тотальної діджиталізації і перерозподілу ринку в Україні немає ЦЗО!

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»