• Посилання скопійовано

Наприкінці червня з'явиться оновлений ЄДР, – Мін'юст

За словами міністра юстиції, на кінець червня запланований запуск нового ЄДР з новими сервісами: швидкий, структурований та ще більш захищений

Наприкінці червня з'явиться оновлений ЄДР, – Мін'юст

Мін’юст проводить реформу у пенітенціарній сфері, працює над новими сервісами та активно розглядає скарги у сфері державної реєстрації. Про це повідомив Міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі ток-шоу «Народ проти».

Зокрема, за словами Міністра, відбувається впровадження нового програмного забезпечення у роботу реєстрів. Станом на сьогодні всі реєстри, які перебувають у відомстві Мін’юсту, а їх налічується біля 30, знаходяться у державній власності, адмініструються державним підприємством «НАІС» і мають міцний ступінь захисту, що унеможливлює їхній злам з боку хакерів. 

Крім того, незабаром запрацює повністю новий Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

«На кінець червня ми плануємо запустити новий ЄДР з новими сервісами: швидкий, структурований та ще більш захищений», – повідомив Денис Малюська.

Також він наголосив, що Колегія з розгляду справ у сфері державної реєстрації після перерви у 1,5 місяці, пов’язаної із карантином, відновила свою активну роботу: «Колегія працює. Співробітники розглядають до 100 справ щотижня. Ми працюємо достатньо швидко, тому зможемо розглянути усі справи, що накопичились за час карантину, протягом найближчого часу».

Відповідаючи на питання щодо діяльності державних нотаріальних контор, керівник відомства зазначив, що Мін’юст розробив законопроєкт, який передбачає ліквідацію протягом двох років державних нотконтор. При цьому розроблено механізм, який дозволить громадянам отримати послуги за соціальними цінами.

«Приватні нотаріуси будуть надавати окремі послуги незахищеним категоріям населення за зниженими цінами. Тобто ті послуги, які ці люди отримують зараз у державних нотаріусів, можна буде отримати за таку ж ціну у приватних. Цей механізм буде відрегульовано і запроваджено додаткові стимули. Людям не потрібно буде займати чергу о 5-й годині ранку, аби потрапити до нотаріуса», – розповів Денис Малюська.

Він підкреслив, що цей концепт погоджено з Нотаріальною палатою, як і розроблено механізм компенсаці.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»