• Посилання скопійовано

Створення медичних висновків про тимчасову непрацездатність: деталі від МОЗ

Медичний висновок про тимчасову непрацездатність (МВТН) може сформувати лікуючий лікар. Створювати МВТН фельдшери чи медичні сестри не можуть

Створення медичних висновків про тимчасову непрацездатність: деталі від МОЗ
МОЗ на сторінці в Фейсбук надав роз'яснення про створення медичних висновків про тимчасову непрацездатність.
  • Хто може сформувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність?
Медичний висновок про тимчасову непрацездатність (МВТН) може сформувати лікуючий лікар. Створювати МВТН фельдшери чи медичні сестри не можуть.
  • Як створити МВТН в стаціонарі?
Лікуючий лікар при госпіталізації має зафіксувати стан людини і на підставі цього сформувати МВТН. При виписці пацієнта на підставі медичного запису про виписку, лікуючий лікар може також створити МВТН, щоб уточнити строк завершення періоду непрацездатності або ж для продовження випадку тимчасової непрацездатності для амбулаторного доліковування (на строк не більше 3 днів після виписки).
  • Як сформувати медичний висновок для пацієнта, який потрапив до лікарні без свідомості? 
Якщо пацієнта неможливо ідентифікувати, лікар реєструє його (у Реєстрі пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я) як неідентифіковану особу. Для такого пацієнта формується медичний висновок про тимчасову непрацездатність на підставі медичних записів про неідентифікованого пацієнта. Після того як людина прийде до тями, лікар його ідентифікує, поєднує запис із попереднім (неідентифікованої особи) та формує йому новий медичний висновок на підставі цього медичного запису.
Дізнатися більше про механізм формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність можна в наказі МОЗ від 01 червня 2021 року № 1066 (зі змінами) “Деякі питання формування медичних висновків та проведення їхньої перевірки”.
Також розібратися, як створювати медичний висновок про тимчасову непрацездатність можна на онлайн-курсі від НСЗУ Національна служба здоров'я України.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»