• Посилання скопійовано

АЦСК ІДД ДПС буде надавати хмарні ЕЦП

За повідомленням АЦСК ІДД ДПС наразі здійснюються заходи щодо створення сервісу «Хмарного сховища» , що надасть можливість безкоштовно зберігати особисті ключі в ньому

АЦСК ІДД ДПС буде надавати хмарні ЕЦП

АЦСК ІДД ДПС повідомив, що відповідно до пункту 1 Постанови № 193  експериментальний проект реалізується до дня набрання чинності змінами до Закону України «Про електронні довірчі послуги» щодо врегулювання використання удосконалених електронних підписів і печаток, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів, але не пізніше ніж до 5 березня 2022 року.

Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг Інформаційно-довідковим департаментом ДПС (далі – Надавач) здійснюються заходи щодо створення сервісу «Хмарного сховища» (далі – Хмара), що надасть можливість безкоштовно зберігати особисті ключі користувачів Надавача у засобі кваліфікованого електронного підпису чи печатки (захищеному носієві ключової інформації).

Після створення Хмари користувачі Надавача матимуть змогу дистанційно перегенерувати особисті ключі з автоматичним формуванням кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, що наразі зберігаються на незахищених носіях ключової інформації (удосконалені електронні підписи) з подальшим їх зберіганням у Хмарі, тобто у захищеному носієві ключової інформації (кваліфікований електронний підпис).

Нагадуємо, що усім користувачам Надавача доступний сервіс «Повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом», який дає змогу дистанційно сформувати кваліфіковані сертифікати відкритих ключів (зокрема, перейти з незахищеного носія ключової інформації на власний захищений носій ключової інформації).

Від редакції: Наголосимо, що сьогодні було прийнято рішення щодо впровадження нового старту для обов'язкового застосування токенів, зокрема на 31 березня. Про це ми писали тут. 

***

А найбільша спільнота бухгалтерів в Україні – у нашій групі на Facebook

Джерело: АЦСК ІДД ДФС

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»