• Посилання скопійовано

Чи будуть е-ТТН обовʼязковими з 1 серпня 2022 року?

Дату початку обовʼязкового застосування е-ТТН так й не було закріплено на законодавчому рівні. Адже законопроєкт №6534 не було розглянуто навіть Комітетом ВРУ. Тому й на 1 серпня 2022 року е-ТТН залишаться добровільними

Чи будуть е-ТТН обовʼязковими з 1 серпня 2022 року?

Ще наприкінці 2021 року ми зазначали, що застосування ТТН в електронній формі є добровільним.

Так само і сьогодні при формуванні ТТН можна відмовитися від паперових товарно-транспортних накладних на користь електронних, що дозволяє, зокрема:

  • миттєво погоджувати та підписувати з контрагентами документи на вантажоперевезення;
  • унеможливити втрату документів, як це буває з паперовими документами;
  • забезпечити прозорість бізнес-процесів.

Проте на початку 2022 року було повідомлення Мінінфраструктури, що Порядок ведення та надання інформації з реєстру е-ТТН перебуває на стадії розробки.

Початок тестової експлуатації системи е-ТТН було заплановано на квітень 2022 року. А перехід на обов’язкове використання е-ТТН – на серпень 2022 року.

Мінінфраструктури пояснювало окремі нюанси складання е-ТТН. Про це ми писали тут.

Але через війну це питання було «заморожене». А дату початку обовʼязкового застосування е-ТТН так й не було закріплено на законодавчому рівні. Досі законопроєкт №6534 не було розглянуто навіть Комітетом ВРУ. 

Тож виходить, що з 1 серпня нічого не зміниться у використанні ТТН. Застосовувати е-ТТН чи обходитися паперовими ТТН і далі залишається власним вибором. 

***

Читайте також:

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»