• Посилання скопійовано

В Україні з 1 лютого впроваджують е-ТТН у тестовому доступі

За позицією Мінінфраструктури, впровадження е-ТТН обов’язково відбудеться (скоріш за все з 1 серпня). Вже є провайдери електронного документообігу, які пройшли тестування і можуть взаємодіяти зі системою. Тестування має розпочатися з 1 лютого

В Україні з 1 лютого впроваджують е-ТТН у тестовому доступі

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Мустафа Найєм зазначив, що за п’ять днів розпочнеться тестування електронних товарно-транспортних накладних. 

Ринок матиме півроку на те, щоб система запрацювала і бізнес міг відмовитись від паперових товарно-транспортних накладних на користь електронних документів.

Офіційно оголосили про це разом з колегами з Мінцифри та представників донорського проєкту TAPAS на зустрічі з представниками більше двадцяти бізнес-спільнот і майже півтисячі представників компаній.

Розуміємо, що 6 місяців в роботі минуть дуже швидко, тому готові допомогти і закликаємо не зволікати з впровадженням необхідних процедур у транспортних компаніях. 

Ми точно розуміємо, що е-ТТН зробить ринок вантажних перевезень прозорішим, менш корумпованим. Для бізнесу використання електронних накладних буде дешевшим за паперові. І загалом – це перший крок до впровадження міжнародних документів – e-CMR.

Впровадження е-ТТН обов’язково відбудеться, тому вже зараз ми закликаємо бізнес долучатись до тестування системи, щоб до 1 серпня бути точно готовими працювати з документами. Вже є провайдери електронного-документообігу, які пройшли тестування і можуть взаємодіяти з системою.

***

Читайте також:

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»