• Посилання скопійовано

Юросіб та ФОПів зобовʼяжуть реєструватися в Єдиній судовій системі

Комітет з питань правової політики рекомендує ВРУ прийняти у ІІ читанні та в цілому законопроєкт №7574-д щодо обов’язкової реєстрації та використання е-кабінетів в Єдиній судовій системі представниками правничих професій, юрособами та ФОПами

Юросіб та ФОПів зобовʼяжуть реєструватися в Єдиній судовій системі

19 квітня 2023 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, на якому розглянуто в порядку, передбаченому частиною шостою статті 118 Регламенту Верховної Ради України, проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі представниками правничих професій, юридичними особами та фізичними особами - підприємцями (реєстр. №7574-д від 11 жовтня 2022 року), поданий народним депутатом України Масловим Д.В. та іншими народними депутатами України.

Як зазначалося раніше, 3 квітня 2023 року Комітетом схвалено порівняльну таблицю до законопроєкту, яка містила 353 поправки і пропозиції та за результатом розгляду яких пропонувалося врахувати (частково, редакційно) - 157, відхилити - 196.

За результатами опрацювання порівняльної таблиці до законопроєкту Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України висловило окремі зауваження.

З метою часткового врахування висновку юридичної експертизи народним депутатом України Масловим Д.В. відповідно до частини шостої статті 118 Регламенту запропоновано доповнити порівняльну таблицю пропозиціями, спрямованими на уточнення назви законопроєкту та доповнення процесуальних кодексів положеннями, що захищають права осіб, які через релігійні переконання не можуть реєструвати електронний кабінет у Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі).

Обговоривши та врахувавши запропоновані народним депутатом України Масловим Д.В. пропозиції, Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроєкт у другому читанні та в цілому у редакції, запропонованій Комітетом.

Розгляд законопроєкту очікується на наступному пленарному засіданні Верховної Ради України.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»