• Посилання скопійовано

ДПСУ нагадала порядок ведення книги для визначення податкової знижки

ДПСУ нагадала, що Книга обліку доходів і витрат, яка ведеться фізособами з метою підтвердження податкової знижки з ПДФО, затверджена наказом Мінфіну від 09.01.2013 р. № 6, а також процитувала порядок її ведення, затвердженого цим же наказом (порядок від 19.02.2013 р.)

ДПСУ нагадала порядок ведення книги для визначення податкової знижки

Так, налогоплательщики самостоятельно приобретают книгу, которая, как правило, имеет вид тетради или блокнота, записи в ней осуществляют шариковой или чернильной ручкой четко и разборчиво не позднее следующего дня после получения соответствующих сумм доходов, уплаты налога, а также понесения расходов.

Подсчеты отраженных в Книге данных проводятся для целей заполнения декларации об имущественном состоянии и доходах. Суммы полученных доходов, понесенных расходов и уплаченных (перечисленных) налогов записываются в гривнях.

Учет документов и дополнительных сведений, связанных с правом на получение налоговой скидки, можно вести в отдельном реестре произвольной формы.

Книга и реестр (при наличии) находятся у налогоплательщиков и должны предоставляться органам налоговой службы по их требованию.

Загрузить Порядок ведения учета доходов и расходов для определения суммы общего годового налогооблагаемого дохода >>

На підставі: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »