• Посилання скопійовано

Ведення бухгалтерський обліку на підприємстві

Лист Мінсоцполітики від 28.03.2013 р. №31-08410-07/23-1343/1310

Ведення бухгалтерський обліку на підприємстві

Мінсоцполітики роз'яснює, що для ведення бухгалтерського обліку підприємство самостійно обирає форми його організації, такі як

- введення в штат підприємства посади бухгалтера або створення бухгалтерської служби на чолі з головним бухгалтером; 

- користування послугами спеціаліста з бухгалтерського обліку, зареєстрованого як підприємець, який здійснює підприємницьку діяльність без утворення юридичної особи; 

- ведення на договірних засадах бухгалтерського обліку централізованою бухгалтерією або аудиторською фірмою; 

- самостійне ведення бухгалтерського обліку та складання звітності безпосередньо власником або керівником підприємства. Дана форма організації бухгалтерського обліку не може застосовуватися на підприємствах, звітність яких повинна оприлюднюватися, та в бюджетних установах.

Варіант організації бухгалтерського обліку, за яким його ведення та складання фінансової звітності здійснюються безпосередньо власником або керівником підприємства при введенні в штат підприємства посади бухгалтера, Законом про бухгалтерський облік та фінансову звітність не передбачений. Відповідно підприємству необхідно обрати одну з вищенаведених форм.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »