• Посилання скопійовано

Відокремлений підрозділ повинен стати на облік, навіть якщо не платить податки

Міндоходів розглянуло питання щодо необхідності взяття на облік відокремлених підрозділів громадської організації в територіальних органах Міндоходів, та подання ними податкової звітності

Відокремлений підрозділ повинен стати на облік, навіть якщо не платить податки

Так, взяття на облік юридичних осіб, їх відокремлених підрозділів, а також самозайнятих осіб здійснюється незалежно від наявності обов'язку щодо сплати того або іншого податку та збору.

Взяття на облік підтверджується випискою з ЄДР.

Після внесення до ЄДР відомостей про відокремлений підрозділ громадської організації зазначений підрозділ буде взятий на облік у відповідному органі Міндоходів за місцезнаходженням відокремленого підрозділу за принципом "єдиного вікна".

Суми податку на доходи, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізосіб, за звітний період перераховуються до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

У разі якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати ПДФО, за такий відокремлений підрозділ усі обов'язки податкового агента виконує юрособа (Лист Міндоходів від 12.09.2013 р. №9338/6/99-99-18-05-01-15).

Враховуючи вищезазначене, відокремлений підрозділ повинен перебувати на обліку в органі Міндоходів та надавати звітність відповідно до вимог чинного законодавства.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »