• Посилання скопійовано

Кримчани можуть отримати облікову картку платника у будь-якому територіальному органі Міндоходів

Фізособи, місцем проживання яких є АР Крим та м. Севастополь, для подання Облікової картки за формою №1ДР, Повідомлення № 1П, заяв за формою №5ДР/5ДРП, можуть звернутися до будь-якого органу Міндоходів

Кримчани можуть отримати облікову картку платника у будь-якому територіальному органі Міндоходів

ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві звертає увагу, що для забезпечення реалізації прав фізичних осіб, місцем проживання (реєстрації) яких є Автономна Республіка Крим та місто Севастополь, на одержання адміністративних послуг, а також реалізації права громадян України на присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або взяття на облік за серією та номером паспорта Міністерство доходів і зборів України листом від 24.03.2014 № 6681/799-99-18-02-01-17 зобов’язало територіальні органи Міндоходів забезпечити прийом зазначеної категорії громадян у будь-якому територіальному органі Міндоходів.

Таким чином фізичні особи, місцем проживання (реєстрації) яких є Автономна Республіка Крим та місто Севастополь, для подання Облікової картки за формою №1ДР, Повідомлення № 1П (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків), заяв за формою №5ДР/5ДРП, а також для отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі можуть звернутися до будь-якого територіального органу Міндоходів.

Облікові картки фізичних осіб віком до 16 або неповнолітніх осіб, які ще не отримали паспорта, подаються одним з батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявність свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, необхідно подати засвідчений в установленому законодавством порядку переклад такого свідоцтва українською мовою (після пред’явлення повертається) та його копію (п. 5 р. VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.12.2013 № 779).

ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві надає вищезазначені послуги за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 23. 

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »