• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ рекомендує Раді скасувати алкогольно-тютюнову звітність для роздрібних торгівців

Комітет ВРУ з питань податкової та митної політики рекомендує прийняти за основу та у цілому законопроект №4841

Комітет ВРУ рекомендує Раді скасувати алкогольно-тютюнову звітність для роздрібних торгівців

2 листопада на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики схвалено проект Закону №4841 "Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" (щодо скорочення звітності для суб'єктів малого бізнесу)". Нагадаємо, що зареєстрований в Раді він був ще в червні 2016 року, про що ми повідомляли тут>> 

Законопроектом №4841 пропонується:

- звільнити від подання алкогольно-тютюновою звітності всіх роздрібних реалізаторів алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

- скасувати штрафи за неподання чи несвоєчасне подання звітів.

При цьому, таку звітність, як і раніше, будуть подавати виробники та оптові торгівці спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами.

У разі прийняття в цілому Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

А поки що роздрібні торгівці і надалі повинні подавати звіти за формою №1-РА та №1-РТ (на цьому нещодавно наголосили й податківці на ресурсі "ЗІР"). Зокрема, за жовтень 2016 рік таку звітність слід подати до 9 листопада 2016 року.  

Детально з особливостями заповнення звітності про обсяги виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів можна ознайомитися в аналітичному матеріалі від редакції, а також у розясненнях від податківців тут і тут.

Нагадуємо, що 8 вересня 2016 року Верховна Рада прийняла у першому читанні ще один законопроект, який вносить зміни у ліцензування продажу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Зокрема, ним скасовується подання звітів №1-РА та №1-РТ для суб’єктів роздрібної торгівлі. Докладніше>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »