• Посилання скопійовано

Відображення в обліку нарахування податку за орендовану землю

Лист Мінфіну від 23.08.2012 р. №31-08410-07-/23-8152/5195 «Щодо відображення у бухгалтерському обліку податку за орендовану земельну ділянку»

Мінфін у листі №31-08410-07-/23-8152/5195 роз’яснив відображення у бухгалтерському обліку податку за орендовану земельну ділянку.
Відповідно до Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженої наказом Мінфіну від 30.11.99 р. №291, облік податків, які нараховуються та сплачуються відповідно до чинного законодавства (податок на прибуток, ПДВ тощо), ведеться на субрахунку 641 «Розрахунки за податками».
Відповідно до П(С)БО 16 «Витрати», затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.99 р. №318, загальногосподарські витрати, спрямовані на обслуговування та управління підприємством, зокрема податки, збори та інші обов'язкові платежі (крім податків, зборів та обов'язкових платежів, що включаються до виробничої собівартості продукції, робіт, послуг), відносяться до адміністративних витрат.
Отже, у бухобліку нарахування податку за орендовану земельну ділянку згідно з Інструкцію відображається за дебетом рахунка 92 «Адміністративні витрати» і кредитом субрахунка 641 «Розрахунки за податками».

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»