• Посилання скопійовано

У сфері застосування звичайних цін собівартість - теж витрати

У податковому обліку витрати, понесені платником у зв'язку з продажем товарів пов'язаним особам, не можуть перевищувати доходи від такого продажу

У сфері застосування звичайних цін собівартість - теж витрати

ВАСУ сообщил свою правовую позицию в вопросе о формировании налоговых расходов в рамках операций со связанными лицами по правилам, действовавшим до внедрения трансфертного ценообразования.

Авторы письма отметили, что в налоговом учете расходы, понесенные плательщиком в связи с продажей товаров связанным лицам, не могут превышать доходы от такой продажи. При этом понятие расходов охватывает все расходы, подлежащие налоговому учету в связи с осуществлением соответствующей операции по продаже, в том числе себестоимость товаров, а не только расходы на сбыт.

Эти расходы совокупно не могут превышать доходы налогоплательщика от продажи товаров, работ, услуг связанному лицу. Излишек расходов (превышение их суммы над суммой дохода от продажи) не подлежит отражению в налоговом учете (письмо от 10.10.2013 г. № 1386/12/13-13).

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»